Vissza a Selyemréti Strandfürdő honlapjára


Tisztelt Látogatónk!

Tisztelettel köszöntjük a Selyemréti Strandfürdő honlapjának akadálymentesített felületén! Bízunk abban, hogy minden olyan információt megtalál majd, amely iránt érdeklődik.


2013 júliusára megújult a Selyemréti Standfürdő. A bővítés következtében a fürdeni vágyókat 3,5 hektáros parkosított strandterülettel várjuk: összesen 6 medencében 2728 négyzetméter vízfelülettel, valamint új wellness szolgáltatásokkal nyújtunk felhőtlen kikapcsolódást az ide látogatóknak.

A Selyemréti Strandfürdő a Tiszai pályaudvar közelében, a városközpontból is könnyen megközelíthető helyen található.
Címe: 3527 Miskolc, Bajcsy-Zsilinszky 58.

A Selyemréti Strandfürdőhöz ingyenes parkoló is tartozik, amely a Baross Gábor utca felől közelíthető meg.

Szolgáltatásaink:

Úszómedence

Az idelátogató vendégeken kívül az úszó és vízilabda-edzéseknek, a 18 év alattiak csoportos gyógy úszásának és testnevelési órák megtartásának ad helyet a nyári és téli időszakban egyaránt. Szezonon kívül a medencét befedjük egy légtartásos sátorral, így biztosítjuk a megfelelő környezetet az úszni és sportolni vágyók számára.
Vízfelület: 50 m x 20 m
Vízhőmérséklet: 27-29 ºC
Vízmélység: 0,9 m–1,95 m
Egész évben nyitva!

Dögönyöző medence

Amelyben számos dögönyöző, nyakzuhany segíti az ellazulást, a hát-, váll-, deréktájék alapos átmasszírozásával. A dögönyözőmedence egész évben várja a fürdőzni vágyókat.
Vízfelület: 232 m²
Vízhőmérséklet: 32–33 ºC
Vízmélység: 0,75 m–1,0 m
Egész évben nyitva!

Ülőmedence

Amelyben pezsgőágyak, pezsgőpadok, valamint állópezsgőfürdő biztosít kellemes, bizsergető élményt a fürdőzők számára.
Vízfelület: 727 m²
Vízhőmérséklet: 32–34 ºC
Vízmélység: 0,9 m–1,25 m
Május 1-től szeptember 31-ig működik! A szezon elejéhez és végéhez köthető medencenyitásokról és zárásokról az üzemeltető Miskolci Turisztikai Kft. dönt.

Csúszdamedence

Az „adrenalin függőknek” óriási élményt biztosít a hárompályás csúszdarendszer. Családicsúszda, kamikaze csúszda, és az anakonda csúszda felhőtlen kikapcsolódást jelent minden kalandra vágyó gyermek és felnőtt számára.
Indítómagasság: 9 m és 12 m
Vízfelület: 206 m²
Vízhőmérséklet: 26–28 ºC
Vízmélység: 0,9 m–1,2 m
Június 1-től augusztus 31-ig működik!

Torna- és tanmedence

Kiválóan alkalmas azoknak, akik még nem úsznak biztonságosan.
Vízfelület: 425 m²
Vízhőmérséklet: 26–28 ºC
Vízmélység: 0,9 m–1,2 m
Június 1-től augusztus 31-ig működik!

Gyermekmedence

A legkisebbek számára kiváló szórakozási lehetőséget biztosít a vízi vár a kanyargó minicsúszdával, vízcsurgással és gömbzuhannyal együtt.
Vízfelület: 138 m²
Vízhőmérséklet: 29–31ºC
Vízmélység: 0,35 m–0,66 m–0,79 m
Június 1-től augusztus 31-ig működik!

Szauna

A fürdőben egy 15 fős lávaköves finn szauna várja az ellazulni, felfrissülni és méregteleníteni vágyó vendégeket, akiknek szaunázást követően a 16-18 °C-os merülő dézsával, dézsazuhannyal, vagy hagyományos zuhannyal van lehetőségük visszahűteni felhevült testüket.
Miért ajánljuk a szaunázást egész évben?
A rendszeres szaunázással testünk megszabadul a felhalmozódott méreganyagoktól, mivel a szauna által kibocsátott hő hatására verejtékezni kezdünk, pórusaink ezáltal kitágulnak, így a káros anyagok gyorsan és könnyen távoznak szervezetünkből. Ezt a folyamatot felgyorsíthatjuk, illetve még hatékonyabbá tehetjük azzal, ha a szaunázás közben és után bőséges folyadékot fogyasztunk, ezzel is segítve a méreganyagok távozását a szervezetünkből.
Mivel a szaunázás során a különböző káros anyagok a pórusainkon keresztül kijutnak a bőrünk felszínére, ezért indokolt a szaunázás utáni közvetlen zuhanyozás.
Szaunatípusoktól függően általában a szakemberek azt javasolják, hogy finn szauna használata után langyos vagy hideg fürdőt vegyünk, majd pihenjünk le néhány percre, hiszen a forró szauna, majd a hideg víz hatására vérkeringésünk felpezsdül, szívverésünk felgyorsul, ezért javasolt a szaunázás utáni pihenő, hogy szervezetünk nyugalmi állapotba kerülhessen.
A szauna használatára külön jegy vagy bérlet megvásárlásával van lehetőség.
Egész évben nyitva!

Aquafitness

Aki rendszeresen, szakértő oktató irányításával szeretne résztvenni a foglalkozásokon, azokat hetente kétszer várjuk a Selyemréten. Korra, nemre való tekintet nélkül bárki művelheti. Azok is élvezhetik, akik nem tudnak úszni.

Gyógyúszás

18 év alattiak számára lehetőség van gyógyúszásra. Ortopédiai beutalóval, gyógyúszás felírását követően az iskola védőnőjének kell leadni a vényt, aki értesíti a gyógytestnevelő tanárt. A gyógyúszást az adott iskolához tartozó szakszolgálat testnevelője végzi.
Hogyan kerülhet be a gyermek a gyógyúszás-foglalkozásokra?
A 18 év alatti gyermekek gyógyúszásának felírása, gyermekháziorvos beutalásával, az orthopédia javasolatára történik, ezért a gyermekek részére térítésmentes!
Részletes tájékoztatásért hívja kollégáinkat a 06 46/411-399-es telefonszámon.
Szeptember 1-től június 30-ig vehető igénybe!

Úszásoktatás

Úszásoktatás minden korosztály számára! Szakképzett oktatók várják az úszni vágyókat!
Úszásoktatásra bérlet a fürdő jegypénztárában váltható.
Részletes tájékoztatásért hívja kollégáinkat a 0646/411-399-es telefonszámon.
Év közben lehetőség van felnőtt úszásoktatáson való részvételre is.

Vízilabda oktatás

A vizilabda sportág nem létezhet komoly úszóbázis nélkül. A MEAFC és a DVSC miskolci fiatalokkal és gyermekekkel foglalkozik. A héten több edzést is tartanak az 50 méteres úszómedencében a megfelelő felkészültséghez.

Vendéglátás

(május 1-től augusztus 31-ig)
Nyitva tartás: hétfőtől - vasárnapig 09:00-19:00
Strand büfé (SZÉP kártyás fizetési lehetőség) - egész évben nyitva van
Étterem (SZÉP kártyás fizetési lehetőség)
Kávézó-fagylaltozó
Lángossütő-palacsintázó (SZÉP kártyás fizetési lehetőség)
Pizzéria (SZÉP kártyás fizetési lehetőség)
Lángos II (SZÉP kártyás fizetési lehetőség)

Ajándékbolt

A szezon időszakában 09.00-19.00 ajándékboltunkban széles körben választhat termékeink közül. Megtalálhatók felfújható labdák, úszógumik, vizi játékok, kártyák, úszósapkák, naptejek. Ezen felül egészségügyi termékek is kaphatók (pl. úszópelenka).

Sportpályák

A sport szerelmeseinek az úszáson felül lehetőségük nyílik röplabdázni, futballozni, illetve kipróbálni ügyességüket a lábtengó pályán.

Áraink

Árlistánkban igyekeztünk széles körű szolgáltatásainkat és vendégeink igényeit úgy összehangolni, hogy a belépőjegyek, bérletek és a kiegészítő szolgáltatások díjainak különféle konstrukciói között mindenki megtalálhassa a számára legmegfelőbb változatot.
A szezonnak megfelelő pontos árakról az alábbi elérhetőségen tud tájékoztatást kapni:
Telefon: 46/411399
A Selyemréti Strandfürdő üzemeltetője: MISKOLCI TURISZTIKAI KFT.
Az üzemeltető képviselője: Beke Tibor ügyvezető igazgató
Az üzemeltető adószáma: 14140549-2-05
Az üzemeltető székhelye: 3519 Miskolctapolca, Pazár István sétány 1.
A cég hivatalos honlapja: www.mcturisztika.hu


Vissza a Selyemréti Strandfürdő honlapjára