A Selyemréti Strandfürdő a Miskolc Csoport tagja

Úszómedence

Új úszómedence sportolóknak és strandolóknak

2019. május 1-jétől egy még korszerűbb, igényesen felújított selyemréti fürdőbe térhetnek vissza a vendégek. A strandszezon indulásával adták át az új medencét és a felújított, korszerűsített kiszolgáló épületet. A beruházás 1,7 milliárd forintba került.

A Selyemréti Strandfürdő fejlesztésének újabb szakasza 2018. november elején kezdődött. A beruházás legfontosabb elemeként elbontották a régi, elavult úszómedencét. Helyére egy teljesen új, szintén 50 méteres, de már a versenysportra és az utánpótlástornák megrendezésére is alkalmas medencét építettek, amely új uszodatechnikát és -gépészetet kapott. A medence vizének melegítésére modern, hőszivattyús megoldást választott a város, ami környezetbarát és energiatakarékos.

Az uszodatér fölül eltűnt a korábbi légtartásos sátor, helyette esztétikusabb, merevvázas sátorszerkezet épült. Ennek falait a tavasztól őszig tartó időszakban elbontják, így oldalról nyitott lesz a medencetér. A főépület tető- és födémszerkezetét is felújították, az épület elektromos hálózatát részben kicserélték. Megújultak és tágasabbak lettek a kiszolgáló létesítmények. A 2. emeleten új ifjúsági- és gyermeköltözőket hoztak létre, így a sportolók és a vendégek mostantól külön helyiségekben öltözhetnek.

Sport és strandolás egy helyen

A miskolci vízilabda bázisa a Kemény Dénes Városi Sportuszoda, ugyanakkor a sportág számára nélkülözhetetlen a Selyemréten található vízfelület. Ez a medence szolgálja ki a MEAFC vízilabdacsapatait, továbbá az MVLC-nek a jövőben itt lesz lehetősége a 7-12 éves korosztállyal foglalkozni.

A medence képes lesz kiszolgálni az utánpótlást és a fejlesztésnek köszönhetően a legmodernebb feltételek és kulturált körülmények között lehet sportolni és strandolni.

  • Vízfelület: 50 m x 20 m
  • Vízhőmérséklet: 27-29 ºC
  • Vízmélység: 0,95-2,5 m

Egész évben nyitva!

Ide kattintva megtekintheti a Selyemréti Strandfürdőt madártávlatból.