A Selyemréti Strandfürdő a Miskolc Csoport tagja

Szauna

Selyemréti Strandfürdő

 

A fürdőben egy 15 fős lávaköves finn szauna  és egy egyszemélyes infra szauna található. A Selyemréti Strandfürdő ajándékbolt, szauna, masszázs és wellness szolgáltatásai határozatlan ideig nem üzemelnek!

Miért ajánljuk a szaunázást egész évben?

A rendszeres szaunázással testünk megszabadul a felhalmozódott méreganyagoktól, mivel a szauna által kibocsátott hő hatására verejtékezni kezdünk, pórusaink ezáltal kitágulnak, így a káros anyagok gyorsan és könnyen távoznak szervezetünkből. Ezt a folyamatot felgyorsíthatjuk, illetve még hatékonyabbá tehetjük azzal, ha a szaunázás közben és után bőséges folyadékot fogyasztunk, ezzel is segítve a méreganyagok távozását a szervezetünkből.

Mivel a szaunázás során a különböző káros anyagok a pórusainkon keresztül kijutnak a bőrünk felszínére, ezért indokolt a szaunázás utáni közvetlen zuhanyozás.

Szaunatípusoktól függően általában a szakemberek azt javasolják, hogy finn szauna használata után langyos vagy hideg fürdőt vegyünk, majd pihenjünk le néhány percre, hiszen a forró szauna, majd a hideg víz hatására vérkeringésünk felpezsdül, szívverésünk felgyorsul, ezért javasolt a szaunázás utáni pihenő, hogy szervezetünk nyugalmi állapotba kerülhessen.

A szauna használatára külön jegy vagy bérlet megvásárlásával van lehetőség.

Egész évben nyitva!